A Világtalálkozó ajánlásai a 2014-2020 közötti könyvtári fejlesztési stratégiához

A két nap alatt elhangzott előadások, hozzászólások, kerekasztal megbeszélések, és a tervezethez érkezett csaknem ötven hozzászólás alapján elkészültek a Magyar Könyvtárosok VII. Világtalálkozójának ajánlásai a 2014-2020-as tervidőszakra készülő könyvtári fejlesztési stratégiához.

Az ajánlások végleges változatát a Könyvtári Intézet juttatja el a minisztérium Könyvtári osztályára.

készülő stratégiához véleményezés

 

 

Tisztelt Szervezők!

 

Először is engedjétek meg, hogy megköszönjem a lehetőséget, hogy ott lehettem Budapesten, a Magyar Könyvtárosk VII. Világtalálkozóján. Az együtt eltöltött csodálatos napok emlékeivel, és a konferencián begyűjtött szellemi kincsek birtokában olvastam a készülő stratégiai fejlesztéshez megfogalmazott ajánlást.

Többszöri átolvasás után is, csak azt tudom mondani, hogy nagyon egyértelműen és pontosan megfogalmazza a rendezvényen elhangzottakat. Ezért én változatlan formában javaslom elfogadásra.

Véleményem szerint, kellő alapossággal foglal állást a határon túli szellemi értékek feltárása, feldolgozása és közreadása érdekében.

A külhonban tevékenykedő magyar könyvtárosok hálózatának megteremtésével, feltérképezhetővé válik az a szakmai csapat, akikre támaszkodva az értékmentő tevékenység egységes elvek alapján beindulhat.

 

A Virtuális Magyar Világkönyvtár alapjainak lefektetésével, pedig olyan egyedi kulturális adatbázisok is felhasználásra kerülnek, melyek között eddig elképzelhetetlen volt a kapcsolat.

Tóth Bátori Erzsébet